Motorsykkelsport deles opp i mange ulike klasser, alle med sin spesialitet og med sine fans. Elsker man motorsykler følger man gjerne med på flere ulike grener og typer motorsykkelsport, med speedway som en av disse. Det er kanskje ikke den mest spennende motorsporten med tanke på ferdigheter og omgivelser, men den har en lang historie og tiltrekker seg titusener av tilskuere.

Speedway tar plass på en rund grusbane, ikke ulikt vanlige travbaner. Her kjører to og to lag mot hverandre, med to førere fra hvert lag på banen til enhver tid. Her bremser man ikke med motorsykkelen før hver sving, men sklir (drifter) inn i svingen i maksimal fart og helst uten å tape for mye tid. Speedway er utrolig populært i Polen, Danmark og Sverige, men nådde aldri noen særlig stor popularitet her hjemme i Norge.

Vi har en speedway liga, og det finnes åtte speedwaybaner rundt omkring i landet, men ingen nordmann har noen gang stukket av med en gullmedalje i sporten. Det arrangeres både et årlig verdensmesterskap for førere i speedway, samt en verdenscup for landslag. Krzysztof Kasprzak er en av de mest kjente speedwayførerne, med totalt fire VM-titler. Hans landsmann, polske Jaroslaw Hampel, har hele seks titler bak ryggen.