Før forrige sesong var Cristiano Ronaldos mål å vinne ligaen hjemme i Spania med Real Madrid og på toppen av alle drømmene var nok Champions League-trofeet. Dessverre ble ikke sesongen helt som planlagt, men heldigvis har portugiseren også mange baller i luften også utenfor banen. Bli med på en reise inn i Ronaldos univers.

Barcelona vant den spanske ligaen foran Real Madrid med to poeng. I Champions League kom Madrid klubben kun til semi-finalen. Der også vant også erkerivalen Barcelona igjen et trofè som helst Ronaldo ville ha tatt med hjem til Santiago Bernabéu. Sesongen 2015 endte ikke helt som en av verdens beste spillere hadde tenkt seg, men Cristiano Ronaldo har mye å fare med også utenfor banen.

En imponerende bilsamling

2274021-futbol (1)Det er ingen hemmelighet at fotballspillere tjener gode penger og at spillerne går til innkjøp av dyre biler. Cristiano Ronaldo har samlet opp en imponerende bilsamling som består av merker som Bentley, Mercedes, Porsche, Maserati, Audi, Ferrari, Aston Martin, BMW og en Bugatti Veyron. Sistnevnte er for øvrig verdens raskeste produksjonsbil. I tillegg har han altså flere typer av hvert merke, så det er snakk om en ganske så stor garasje. Samlede hestekrefter må man nesten bruke kalkulator for å regne ut. Om bilene kommer på museum etter hvert som han kjøper nye biler er uvisst, men noe som allerede har fått sitt eget museum er premiesamlingen hans. Dessverre ble det ingen nye trofeer i år, men det er nok bare snakk om tid før både et nytt ligamesterskap og kanskje til og med en Champions League pokal får plass i samlingen. På museet finner man alt fra en imponerende voksdukke av Ronaldo, til gullsko og statuetter, alt fra Ronaldos imponerende karriere siden portugiseren spilte i Sporting Lisboa frem til i dag og Real Madrid.

Dyrker lidenskapene sine

Cristiano Ronaldo dyrker virkelig lidenskapene sine. Han har også det siste året blitt mer og mer opptatt av å holde med på aktiviteter som får tankene bort fra alt presset og forventningene på fotballbanen. En lidenskap han har blitt mer opptatt av er poker og Ronaldo har blitt et stolt medlem i Team PokerStars, som allerede inkluderer flere fotballspillere – deriblant brasilianeren Neymar. Ronaldo har etter hvert blitt en god spiller og har fått respekt også blant de profesjonelle pokerspillerne som forteller at Ronaldo har vært lærevillig og lidenskapelig opptatt av spillet.

ronaldo

Veldedighet

Fotballspillere som kommer fra trange kår er ofte kjent for å gi mye tilbake i veldedighet. Det har Cristiano Ronaldo så absolutt også gjort. Det finnes utallige situasjoner der Ronaldo har bidratt, alt fra store naturkatastrofer til mer personlige donasjoner. Han er også ambassadør for Redd Barna, hvor han kjemper for at alle barn skal gå mette til sengs hver eneste kveld. Han er også opptatt av barns helse og har vært med i flere kampanjer for at foreldre skal gi barn riktig mat. I 2004 fikk Ronaldo stor oppmerksomhet etter å ha donert mye penger etter tsunamien som herjet over Indonesia. Ett av barna han hjalp den gang var 6 årige Martinus. Det har gått 11 år siden katastrofen som ødela store deler av landet, men engelske medier kunne denne uken melde om at Martinus har fulgt i Ronaldos fotspor og signert en proffkontrakt med Sporting Lisboa, som også var Ronaldos første klubb. Det gleder nok den engasjerte portugiseren.

Ny sesong

I disse dager har Ronaldo ferie og nyter late dager før det igjen braker løs i fotballens verden. Real Madrid har fått ny trener i spanske Rafael Benitez, som kanskje kan oppfylle Ronaldos drøm, å vinne både La Liga og Champions League neste sesong.