Ser du rallybiler på en lukket bane, er det rallycross som foregår. Rallycross er en vanvittig populær sport, og den tiltrekker seg utallige tilskuere uansett hvor racet finner sted. Der vanlig rally går fra punkt A til punkt B, går rallycross i ring – dette gjør det mye enklere for tilskuerne å følge med på sine favoritter når et race er i gang.

Rallycross har lenge vært blant de mest populære motorsportene i Norge, helt siden Martin Schanche herjet på 70- og 80-tallet. Mister Rallycross satte Norge på verdenskartet etter å ha vunnet hele seks titler i Rallycross-VM. Verdensmesterskapet i rallycross går av stabelen hvert bidige år, og tretten ulike baner i tolv ulike land tar imot tilskuere nå i 2015.

Det kjente mesterskapet er i gang mesteparten av året, og i august er de innom Norge. Da blir det full fest, og den nye helten i norsk rallycross, Petter Solberg, vil garantert stikke av med seieren. Nordmenn har sikkert satset flere formuer på seieren hans allerede, rallycrossmesteren er favoritt til også å stikke av med årets gullpokal.

Rallycross er et noe sent tillegg i universet av motorsport, men den har banet seg vei inn på TV-skjermene og fått en spesiell plass i norske hjerter.