Det sies at ordet «rally» stammer fra det aller første Monte Carlo Rally som ble avholdt i 1911. Selve aktiviteten er dog eldre enn som så. Rally handler nemlig om finurlig, rask kjøring gjennom skog og mark, på små grusveier og noe større landeveier.

Rally er dermed den ultimative testen for sjåfører, siden hver minste feilberegning kan koste seieren, om ikke også liv og lemmer. Siden rally kjøres fra punkt A til punkt B og førstemann i mål vinner, er det vanskelig for tilskuere å følge med på favorittene sine underveis i løpet. Heldigvis har moderne teknologi gjort det mulig å se strømmet video fra forskjellige helikoptre og tårn som følger med på ulike deler av løpet.

Rally er i dag blant verdens mest populære motorsportgrener, med et spennende årlig verdensmesterskap og flere andre kjente race som går av stabelen med jevne mellomrom. Monte Carlo Rally eksisterer forresten fortsatt, og norske Andreas Mikkelsen holdt på å vinne det i år, bak rattet av sin Volkswagen Polo. Nordmenn har for så vidt lenge hatt stor interesse for rallysporten – Petter Solberg vant sin første WRC-tittel i 2003. Nå om dagen er det Andreas Mikkelsen og Mads Østberg som er heltene. De unge norske guttene ligger på henholdsvis 2. og 3. plass i Rally-VM 2015.