NASCAR-racing er en av de mest populære motorsportene i USA, med over sytti millioner fans og gigantiske stadion som kan romme nesten to hundre tusen tilskuere om gangen. NASCAR er mer enn bare en bilsport – det er en hel livsstil for veldig mange amerikanere.

NASCAR står for National Association for Stock Car Auto Racing, altså er det er forbund for bilrace med stock car (biler som finnes i vanlig produksjon, det vil si mulige å kjøpe i bilsalongen). NASCAR organiserer totalt over ett tusen bilrace på over ett hundre ulike baner rundt omkring i USA og Canada. NASCAR er kanskje ikke den mest spennende motorsporten, spesielt om man ikke er amerikaner.

Her hjemme i Europa setter vi pris på høye ferdigheter når en konkurranse i motorsport skytes i gang – amerikanerne krever heller et show. NASCAR kjøres derfor rundt i ring, på en oval bane, og bilene er i nesten en konstant sving. Mange krasjer underveis, mens lederne kjemper til siste innspurt om de høyeste posisjonene.

NASCAR deles inn i flere mindre cuper og mesterskap, med Sprint Cup som den mest prestisjefulle av disse. 36 ulike baner tilbakelegges før vinneren er kåret og sesongen er avsluttet. Er du innom USA, må du absolutt ta turen til en NASCAR-bane og titte på et race.