Der Formel 1 er det absolutt raskeste og storslåtte innen motorsport på fire hjul, er MotoGP synonymet for actionspekket motorsport på to hjul. Grand Prix på motorsykler arrangeres hvert år og bestemmer hvilke motorsykler som er best, samt hvilke motorsykkelførere har best styr på de kraftige beistene. Moto2 og Moto3 er de mindre klassene, mens MotoGP er selve eliteserien.

Hele 18 ulike motorsykkelbaner skal tilbakelegges i 13 ulike land før en mester blir kåret. Akkurat som i Formel 1, er konkurransen enorm – land mot land, produsent mot produsent, favoritt mot underdog. Det første mesterskapet tok plass allerede i 1949, ikke lenge etter at de første sportssyklene med motor begynte å dukke opp. MotoGP handler selvfølgelig om de aller største, kraftigste motorsyklene. Her kan motoren være på opp til 1000cc, noe man aldri ser på hverken norske eller andre veier. Motorsyklene kommer dermed opp i rundt 300 kilometer i timen, helt vanvidd om man står på sidelinjen og følger med.

En av de aller mest kjente førerne fra MotoGP er Valentino Rossi, og det er denne veteranen innen sporten som leder årets verdensmesterskap for motorsykler. Ikke langt bak ligger Jorge Lorenzo, også han på en Yamaha-sykkel. Marc Marquez er en stigende stjerne – den 22 år gamle spanjolen har allerede stukket av med to gullpokaler i MotoGP!