Billøp på bane byr ofte på høy fart og spennende forbikjøringer. Ofte konkurrerer utøverne side ved side, og noen ganger skjer det også ulykker. Som regel går det bra, for konkurranseførere er vanligvis bedre sikret enn en gjennomsnittlig bilist på norske landeveier. Farten er høy under billøpene, og ulykker kan bli veldig store og omfattende, derfor settes sikkerheten alltid høyt. Det er godt å vite når man følger konkurransen fra tribunen eller på TV.

Formel 1 er best kjent

1097932-massa-exits-pit-lane-at-the-malaysian-formula-1Formel 1 er en av de mest kjente bilsportene som kjøres på bane. Løpene i Formel 1 kjøres både på ovale baner og på baner som er mer svingete. Rallycross kjøres på baner med blandet dekke. Rallycross er en fin publikumssport, og mange er ekstra interessert i å følge VM-rundene, ettersom Petter Solberg er en av de beste førerne internasjonalt.

NASCAR størst i tilskuertall

Verdens aller største bilsport, målt i tilskuertall, er NASCAR. Denne sporten kjøres hovedsakelig i USA, men man kan selvsagt følge løpene på TV. En annen amerikansk bilsport som er populær, er Indycar. Indycar ligner litt på Formel 1, og kan kalles en slags amerikansk formelbil. Her hos oss følger vi alle typer bilsport, både på bane og utenfor banene.

Mange ulike konkurranser å følge med på

Formel 1 er bare én av formelklassene det konkurreres innen. Det finnes flere formelløp man kan følge. Som regel er det slik at førerne starter i lavere formelklasser, og de aller beste får til slutt lov til å kjøre Formel 1. Flere nordmenn har fått prøve seg i lavere formelklasser, så kanskje det en dag kommer en norsk fører i Formel 1. Det er selvsagt spennende å følge konkurransene selv om ingen nordmenn er med, men dersom en norsk fører skulle få sjansen, ville nok interessen for sporten blitt enda større.

Bilsport er populært verden over, og mange land har nasjonale runder innen ulike grener, som rallycross.