MC-sport omfatter alle former for motorsykkelsport, enten det er fartskonkurranser eller ferdighetskonkurranser. Det er kanskje fartskonkurransene som trekker flest tilskuere, for mange elsker å se på når motorsyklene suser forbi på banen. Baneløp er oftest de raskeste formene for motorsykkelsport, for der er det få svinger og lange rettstrekninger. De aller raskeste løpene kjøres på baner med fast dekke.

Motocross mest populært, speedway følger etter

2995822-franco-battiani-pilot-of-motogpDet kjøres også konkurranser på grusbaner og jordbaner. Dette gjelder grener som Superbike, motocross og speedway. Motocross er veldig populært blant norske ungdommer, men mange liker også å kjøre speedway. En annen MC-sport som lokker de spenningssøkende, er FMX, eller freestyle motocross, som det også heter. Denne sporten går ut på at utøverne skal hoppe fra høye ramper, samtidig som de gjør triks mens motorsykkelen er i lufta. FMX krever mye trening og en god del mot, men dersom man blir veldig god, kan man gjøre utrolig avanserte triks.

En utfordrende konkurransegren er trial

Trial er en motorsykkelsport som skiller seg litt ut fra mengden. Her handler det ikke om å være raskest mulig. I stedet handler det om presisjon og balanse. Løypene som brukes i trial er fulle av hindringer. Førerne må passere over tømmerstokker, steiner og andre hindre, og det gjelder å holde balansen, uten å sette føttene i bakken. Hver gang man setter en fot i bakken, får man trekk i poengsummen. Sporten kan by på veldig spektakulære manøvre, for de aller beste utøverne kan forsere store hindre på en imponerende måte. Hos oss elsker vi alle former for motorsport, og her finner du mye interessant lesestoff.

Motorsykkelkonkurranser kan også kjøres i terrenget, enten i skogen eller i fjellet. I mange store ørkenrallyer er det også egne motorsykkelklasser, og blant annet norske Pål Anders Ullevålseter har hevdet seg bra i slike rallyer. Andre nordmenn har også deltatt i lange rallyer verden over.