Det finnes utallige billøp her i verden, men de færreste kan måle seg med intensiteten som 24-timersløpet på Le Mans avgir. Dette er verdens eldste aktive billøp med fokus på utholdenhet – racet i Le Mans har blitt avholdt nesten hvert år siden 1923.

Et heldøgnsløp uten like

Der de aller, aller fleste billøp stoppes etter noen titalls runder og vinneren kan kåres rett etter, holder Le Mans på i et døgn. Ja, i et helt døgn skal bilene kjøre rundt og rundt, inntil klokken sier ifra og de siste rundene avbrytes. Den bilen som har kjørt lengst på de 24 timene, stikker av med den prestisjefulle premien. Før i tiden var det lov for én enkelt fører å konkurrere 24 timer i strekk – dette var for mange den ultimative utholdenhetsprøven. Senere ble det vanlig for to førere å bytte på å kjøre, mens nå om dagen sier reglementet at det må være minst tre førere per bil. Slik forsikrer man seg om at sikkerheten ivaretas på et høyt nivå og ingen fører vil sovne bak rattet.

For de heftigste sportsbilene

De aller saftigste, raskeste sportsbilene konkurrerer i Le Mans, med kjente bilmerker som Audi R18, Bentley Speed 8 GT, Peugeot 908, BMW V12 på pallplassene de siste årene. Bilprodusenten Porsche er den mest vellykkede av bilprodusentene, med hele 17 seiere i Le Mans 24 timer.