Motorsport har lenge vært populært i Norge, kanskje ikke overraskende med tanke på den vakre, idylliske naturen og de flotte, lange veiene vi har i landet. Med tiden har mange gode bilførere fra Norge dukket opp på internasjonale konkurranser og stukket av med seieren rett foran nesene på tradisjonelle bilsportnasjoner.

Martin Schance – en liten norsk legende

På 70- og 80-tallet var det helt normalt å se Martin Schanche på utenlandske sportskanaler. Mister Rallycross stakk nemlig av med hele seks VM-titler i sin karriere, og skapte stor debatt her hjemme i Norge med sine merkelige utspill i media. Så har vi Petter Solberg, som også vet hvordan man får folk til å smile via TV-apparatet. Intervjuer med den morsomme nordmannen har blitt gjort til perfekte eksempler på norskengelsk dialekt og norsk humor. Petter Solberg er i tillegg den eneste personen på jordkloden som har vunnet VM i både rally og rallycross, en fantastisk prestasjon som tok 11 år å fullføre.

Nye stjerner dukker dog opp

Blant yngre stjerner har vi Andreas Mikkelsen og Mads Østberg, de to nordmennene som for tiden ligger an til pallplass i Rally-VM 2015. Spesielt Mikkelsen bør merkes – han er den yngste bilføreren til å ta poeng i Rally-VM, og hans fremtidige karriere lover veldig godt. Med sine 26 år er han fortsatt ung, og spås en fantastisk fremtid.