De fleste nordmenn har prøvd gokart før eller siden i livet. Det er en morsom, rask og actionfylt sport som finner sted i bittesmå biler. Man sitter nesten på bakken, og er omringet av et ørlite karosseri. Akselerasjonen går lynraskt, og hver sving byr på vanskeligheter om man ikke vet nøyaktig hvordan man bør legge seg.

En utmattende type aktivitet

Alle som har prøvd gokart vet hvor sliten man blir i kroppen etter et gokart-race. Dette er fordi gokarten er så liten at G-kraften kjennes veldig hardt i hver sving. Det er faktisk veldig store likheter med gokart, eller Formel K som de også kalles, og Formel 1, bilsportens konge. Både Formel K- og Formel 1-biler bygges med maksimalt fokus på akselerasjon, fart og bremsing. Begge bygges med tanke på minimal vekt og maksimal kraft. Superkart er den neste generasjonen gokart, med motorer kraftige nok til å skape opp til 3 G-krefter med klampen i bånn.

En start for mange Formel 1-førere

På grunn av likheten mellom disse motorsport klassene har mange Formel 1-førere startet sin karriere om bord på en gokart. Det finnes mange gokart-klubber i Norge, og det er veldig enkelt å komme i gang. Tren deg opp på den lokale banen og se om ikke du vil kjøpe en egen gokart for deretter å tilpasse deg til det lille kjøretøyet!