Er man glad i biler og motorsport, holder man sikkert et øye med Formel 1. Kanskje er rallycross eller trial favoritten, men Formel 1 må følges samtidig. Formel 1 er nemlig den høyeste klassen i motorsport på fire hjul.

En av de mest spennende motorsportene noensinne

Formel 1 er kongen av fart og spenning. Her går bilene i over 300 kilometer i timen og svinger seg rundt på spennende baner mens begeistrede tilskuere i titusentall står rundt og heier favorittene av gårde. Formel 1 er ikke helt som annen type motorsport, der ulike konkurranser og mesterskap avholdes med jevne mellomrom. Nei, her er det kun snakk om verdensmesterskapet – hele 19 baner, 19 såkalte Grand Prix i 19 ulike land. Og alle må fullføres for at en vinner skal kunne stikke av med den prestisjefulle prisen. Vinner man Formel 1, blir man hyllet som helt, og som verdens beste motorsportfører.

En lang rekke Formel 1-legender

Utallige legender i Formel 1 har dominert sporten til ulik tid, med navn som Ayrton Senna, Damon Hill, David Coulthard, Michael Schumacher og Fernando Alonso. Nå om dagen er det dog Lewis Hamilton som herjer, en ung brite som lenge lå i skyggen av andre store førere. Formel 1 handler også om produsentene – Mercedes, Renault, Ferrari og Honda har lenge kjempet om tittelen som verdens beste bilprodusenter. Derfor er Formel 1 den ultimative motorsporten.