Dragracing er kanskje utrolig primitivt, men det gir oss en fundamental fornøyelse og får blodet til å pumpes fullt av adrenalin. Dragracing er veldig enkelt å sette opp, derfor elskes sporten av bilfrelste mennesker verden rundt. En rett linje, to biler eller motorsykler og kun én vei å gå – rett frem.

Enkle regler, høy fart og stort fokus

Dragracing handler rett og slett om hvem som kommer først fra punkt A til punkt B, uten å svinge og uten noen form for hinder. Du har sikkert sett det på film – girene skiftes optimalt og bilen spinner av gårde mens motstanderne blir igjen. Fast and Furious er et godt eksempel på en film med dragracing i fokus. Rånere konkurrerer gjerne mot hverandre på norske landeveier, mens tyske Autobahn er det perfekte stedet å sette sportsbilen sin på prøve.

En farlig, heftig konkurranse

Vil man konkurrere profesjonelt, må man dog få seg en skikkelig kraftig doning. Akselerasjonen på dragrace kommer ofte opp i 2-3 sekunder per 100 kilometer i timen, en ufattelig G-kraft som ofte gjør skade på føreren etter endt karriere. De største mesterskapene i dragracing ser biler komme opp i en fart på over 400 kilometer i timen, noe som, fra tid til annen, ender katastrofalt for føreren og enkelte ganger også for publikum.